KÖPVILLKOR/POLICY


Köpinformation

Beställning
Priserna hos Varsam är i svenska kronor, inklusive svensk moms (f.n 25%). Bekräftelse och eventuell restnotering sker med e-post och du som kund åtar dig då att bevaka din e-post.
Du kan även beställa genom att skicka ett meddelande till: varsam.ab@varsam.se
Glöm då inte att förutom de varor du önskar, även ange namn, adress, samt även telefonnummer.
Vill du skicka din beställning med vanlig post går det också lika bra. Postadressen är den som följer: Varsam AB, Box 218, 701 44 Örebro
Fax: 019-6112143, Tel 019-125505

Leverans och frakt

Vi försöker alltid packa så litet vi kan för att hålla ner fraktpriset. Mindre/lättare varor kan vi skicka som brev eller varubrev. Frakten är då mellan 12-50kr. Större/dyrare varor skickas som paket, frakten är då 75-125kr för leverans till utlämningsställe. Vanligaste paketet vi skickar är mellan 1-6kg och kostar 90kr.

Företag, Skola, Sjukhus och liknande har samma pris för brev/varubrev, för paket till adress är frakten 90-165kr (72-132kr exkl.moms)

Obs att fåtöljer, ribbstolar samt några andra skrymmande varor har annan frakt. Kontakta oss gärna för mer information. 

Vi har förhoppningar om att kunna precisera mer exakta fraktpriser direkt i kundvagnen under 2021.

För kunder bosatta i utanför Sverige debiteras frakt efter gällande taxa (vanligtvis Postens DPD).

E-faktura                                                                                                                                                    För verksamheter som behöver e-faktura så ordnar vi det.

Returer och reklamationer

Du har rätt att inom 14 dagar från mottagandet ångra ditt köp. Kostnaden för returfrakten står du själv för. Vid retur kräver vi att varan är oanvänd, i sin originalförpackning samt återsändes tillsammans med ursprungliga orderhandlingar. Du får inte returnera varor mot postförskott eller efterkrav. Sådana leveranser löses inte ut av oss. Vi vill påpeka att vid transport till oss, ansvarar du som kund för att varan når oss i oskadat skick.
Vid felaktig leverans, dvs leverans av fel vara, fel antal, skadad vara eller bristfällig vara skall du som kund omgående kontakta Varsam: varsam.ab@varsam.se för reklamation.
För synliga transportskador skall anmärkningar omedelbart anmälas till Posten eller DHL. (Allra helst redan vid mottagandet.) Vid andra typer av transportskador skall anmärkningar framställas till Posten eller DHL inom 7 dagar efter mottagandet.
Returer av varor/paket skickas till: Varsam AB, Stångjärnsg 3, 70363 Örebro
------------------------------------------------------------------------
Varsam AB: 556461-2959 och VAT-nummer: SE 556461295901.
Bankgiro: 5858-3097.

Integritetspolicy Varsam AB

Bakgrund

EU:s nya allmänna dataskyddsförordning (GDPR – General Data Protection Regulation) börjar gälla den 25 maj 2018. Den syftar till att stärka säkerheten och skyddet för personuppgifter inom EU och ersätter det tidigare europeiska dataskyddsdirektivet och den svenska personuppgiftslagen. Mycket är sig likt men kraven på hur vi som företag får behandla dina personuppgifter skärps.

Personliga data

Vi samlar in personuppgifter som du frivilligt tillhandahåller till oss och detta sker enbart vi beställning/order. Uppgifterna vi samlar inkluderar ditt namn, postadress, e-postadress och telefonnummer.
Varsam varken köper in eller säljer personuppgifter.

Din önskan att ta bort dina data

Du kan också begära att vi tar bort alla personuppgifter vi har om dig. Detta omfattar inte eventuella uppgifter som vi är tvungna att spara pga administrativa eller legala skäl..

Skäl för användning av dina personuppgifter

När vi behandlar personuppgifter för de ändamål som förklaras i denna policy använder vi oss av våra intressen när det gäller att upprätthålla kundrelationer. Vi måste också av skatteskäl spara fakturor mm i 7 år.

Lagring och säkerhet

Dina personuppgifter sparas för angivna ändamål som nämnts ovan i ett låsbart arkiv (pappersform) samt i vårt administrativa datasystem. Datasystemet är inte molnbaserat utan enbart lokalt baserat hos Varsam.            

Vi skyddar på detta sätt dina uppgifter från obehöriga personer eller organisationer.                        

Säkerheten ska granskas regelbundet för att säkerställa vår integritetspolicy.

Dina rättigheter

Du är alltid välkommen att höra av dig med dina frågor och funderingar. Du har rätt att veta vilka personuppgifter vi behandlar om dig. Du har också rätt att få felaktiga personuppgifter om dig korrigerade och du kan i vissa fall be oss att radera dina personuppgifter..