Köpvillkor/Policy


Köpinformation

Beställning
Priserna hos Varsam är i svenska kronor, inklusive svensk moms (f.n 25%). Bekräftelse och eventuell restnotering sker med e-post och du som kund åtar dig då att bevaka din e-post.
Du kan även beställa genom att skicka ett meddelande till: varsam.ab@varsam.se
Glöm då inte att förutom de varor du önskar, även ange namn, adress, samt även telefonnummer.
Vill du skicka din beställning med vanlig post går det också lika bra. Postadressen är den som följer: Varsam AB, Box 218, 701 44 Örebro
Fax: 019-6112143, Tel 019-125505

Leverans och frakt
För kunder bosatta i Sverige gäller att varorna levereras normalt med en frakt på 75-90 SEK (exkl moms). Detta gäller inte stora produkter som bordtennisbord o liknande.
Till företag, skolor, sjukhus, organisation o likn skickas paketen normalt som Företagspaket. Detta innebär utkörning av paket. (För företag kan förskottsbetalning förekomma vid den första ordern.) Önskas förskottsinbetalning (proforma faktura) kontakta oss så ordnar vi det.
Till privatpersoner sker merparten av leveranserna mot Postförskott/efterkrav och skickas normalt som Postpaket eller DHL vilket innebär att du får hämta ut det på något av Postens eller DHL utlämningsställen. Ett postförskott är 100 kr (inkl moms) och efterkrav (DHL) är 61 kr
Till detta kommer frakt på 75 kr (gäller paket under 3 kg med DHL. eller 90 kr med Posten). För paket över 3 kg kostar det 100 kr (DHL) eller 112,50 (Posten).
Paket till privatperson får max vara 150 cm långt. För längre paket fodras företagspaket eller at paketet hämtas på åkeriet.
Ett alternativ om man vill slippa postförskottsavgiften är förskottsfaktura. Detta innebär att den beställda varan reserveras åt kunden. En faktura skickas ut och när den är inbetald på vårt konto skickas den reserverade produkten.
En order som ryms i ett kuvert skickas på detta sätt, vilket innebär Postens porto kostnad.
För ej utlösta paket debiteras fraktkostnad.
För större gods som fåtöljer , bordtennisbord o likn. tillkommer särskild frakt.
För kunder bosatta i utanför Sverige debiteras frakt efter gällande taxa (vanligtvis Postens DPD).

Returer och reklamationer
Du har rätt att inom 14 dagar från mottagandet ångra ditt köp. Kostnaden för returfrakten står du själv för. Vid retur kräver vi att varan är oanvänd, i sin originalförpackning samt återsändes tillsammans med ursprungliga orderhandlingar. Du får inte returnera varor mot postförskott eller efterkrav. Sådana leveranser löses inte ut av oss. Vi vill påpeka att vid transport till oss, ansvarar du som kund för att varan når oss i oskadat skick.
Vid felaktig leverans, dvs leverans av fel vara, fel antal, skadad vara eller bristfällig vara skall du som kund omgående kontakta Varsam: varsam.ab@varsam.se för reklamation.
För synliga transportskador skall anmärkningar omedelbart anmälas till Posten eller DHL. (Allra helst redan vid mottagandet.) Vid andra typer av transportskador skall anmärkningar framställas till Posten eller DHL inom 7 dagar efter mottagandet.
Returer av varor/paket skickas till: Varsam AB, Stångjärnsg 3, 70363 Örebro
------------------------------------------------------------------------
Varsam AB: 556461-2959 och VAT-nummer: SE 556461295901.
Bankgiro: 5858-3097.

Integritetspolicy Varsam AB

Bakgrund

EU:s nya allmänna dataskyddsförordning (GDPR – General Data Protection Regulation) börjar gälla den 25 maj 2018. Den syftar till att stärka säkerheten och skyddet för personuppgifter inom EU och ersätter det tidigare europeiska dataskyddsdirektivet och den svenska personuppgiftslagen. Mycket är sig likt men kraven på hur vi som företag får behandla dina personuppgifter skärps.

Personliga data

Vi samlar in personuppgifter som du frivilligt tillhandahåller till oss och detta sker enbart vi beställning/order. Uppgifterna vi samlar inkluderar ditt namn, postadress, e-postadress och telefonnummer.
Varsam varken köper in eller säljer personuppgifter.

Din önskan att ta bort dina data

Du kan också begära att vi tar bort alla personuppgifter vi har om dig. Detta omfattar inte eventuella uppgifter som vi är tvungna att spara pga administrativa eller legala skäl..

Skäl för användning av dina personuppgifter

När vi behandlar personuppgifter för de ändamål som förklaras i denna policy använder vi oss av våra intressen när det gäller att upprätthålla kundrelationer. Vi måste också av skatteskäl spara fakturor mm i 7 år.

Lagring och säkerhet

Dina personuppgifter sparas för angivna ändamål som nämnts ovan i ett låsbart arkiv (pappersform) samt i vårt administrativa datasystem. Datasystemet är inte molnbaserat utan enbart lokalt baserat hos Varsam.            Vi skyddar på detta sätt dina uppgifter från obehöriga personer eller organisationer.                        Säkerheten ska granskas regelbundet för att säkerställa vår integritetspolicy.

Dina rättigheter

Du är alltid välkommen att höra av dig med dina frågor och funderingar. Du har rätt att veta vilka personuppgifter vi behandlar om dig. Du har också rätt att få felaktiga personuppgifter om dig korrigerade och du kan i vissa fall be oss att radera dina personuppgifter..